E-urheilijana tunnettu Eemeli Ikonen on pelannut Helsinki REDS:issä ammatikseen Overwatch-peliä. Aktiivinen ja ammatillinen pelaaminen elää nyt Suomessa ja maailmalla nousukautta, mutta miten digipelit vaikuttavat näkemiseen? Poimi jutusta digilinssisuositukset, jotka sopivat myös harrastajapelaajille tai näyttöpäätteellä työskenteleville.

Pelaaminen on suosittu ajanviettotapa. Vuonna 2018 aktiivisesti eli kerran kuukaudessa tai useammin pelaavia suomalaisia oli Pelaajabarometrin mukaan 88,1 %. Elektronisen urheilun pelejä pelaa aktiivisesti 1,8 %, joka vastaa nykyhetkellä yli 80 000 suomalaista.

Aktiivinen pelaaminen on johtanut lajin ammatillistumiseen. Elektroninen urheilu eli e-urheilu on jo monen pelaajan kokopäiväinen työ, jossa kilpaillaan kansainvälisesti. Miljoonat ihmiset seuraavat peliturnauksia ympäri maailman, ja palkintopotit huitelevat jo miljoonissa euroissa.

Myös Suomi on yksi menestyneimmistä e-urheilumaista. Kotimaasta löytyy jo kymmenkunta pelaajaorganisaatiota ja monia lupaavia pelaajia. Tamperelainen Eemeli Ikonen, 30, aloitti Helsinki REDS:issä pelaajana vuonna 2016. Lajin pariin veti urheilutausta ja kilpailuhenkisyys.

– Tulen perinteisen urheilun maailmasta, ja harrastin nuorena kilpatasolla karatea ja salibandya useita vuosia. Pelasin Overwatch-peliä, mikä vaatii saumatonta tiimityöskentelyä ja kykyä tehdä nopeita päätöksiä.

Ikonen ei enää pelaa ammatikseen mutta on mukana e-urheilumaailmassa vastaamalla REDS:in myynnistä ja kumppanuuksista.

– Työni on vaihtelevaa, mielekästä ja nautin siitä täysin siemauksin.

Lue koko juttu Näe-lehden numerosta 3/2019: Miten sininen valo vaikuttaa unirytmiin? Minkälaisia linssiratkaisuja on tarjolla aktiiviselle digiharrastajalle?